Koop de mooiste taxus of buxus in Maasbree

Contact

Koop de mooiste taxus of buxus in Maasbree

Contact

Koop de mooiste taxus of buxus in Maasbree

Contact

Familiebedrijf Buxus- en taxuskwekerij Driessen-Jacobs is gespecialiseerd in de kweek van allerlei soorten taxussen en buxussen. We bieden een uitgebreid assortiment van de mooiste taxus- en buxusplanten in Maasbree, Peel en Maas. Naast buxussen en taxussen kweken we in onze Noord-Limburgse boomkwekerij ook fruitbomen; in de zomer verkopen we dan ook heerlijke zoete kersen en pruimen van de boomgaard. Kom een kijkje nemen na het maken van een telefonische afspraak. U kunt ook bellen of mailen om direct uw bestelling door te geven: wij bezorgen ook!

Bel Buxus- en taxuskwekerij Driessen-Jacobs

Verse kersen en pruimen

In de zomer bieden we onze eigen verse kersen en pruimen aan. De zoete kersen zijn vanaf half juni rijp en worden dan te koop aangeboden bij onze boomgaard. Deze is gelegen aan de Lange Heide te Maasbree. We hebben vijf soorten smakelijke kersen die elkaar vanaf juni opvolgen.

Daarnaast verkopen we ook pruimen, direct van onze fruitbomen op de boomkwekerij. De pruimen zijn iets later rijp. We bieden zes soorten aan die elkaar, net als de kersen, opvolgen.

Neem contact op met de kwekerij

Over de buxus en taxus

Taxus haag

Taxus

Taxusplanten behoren tot de coniferen en worden meestal ingedeeld in de taxusfamilie, oftewel Taxaceae. De schors is roodachtig en de naalden zijn vlak, lang en donkergroen van kleur. Taxusbomen of
-struiken groeien traag en kunnen zeer lang leven. De taxus past in elk tuinontwerp en wordt dan ook veel gebruikt in de siertuinbouw en modellerende tuinbouw. De taxus is erg geschikt voor lage, maar zeker ook hoge hagen. Daarnaast kunnen van taxusstruiken mooie vormen gemaakt worden, zoals bollen, piramides of blokken.

Wilt u taxussen planten? Dan kunt u beginnen met plantgoed. Dit zijn kleine planten met blote wortels. Wilt u groter beginnen, dan zijn er planten verkrijgbaar met kluit. 

De taxus kan zowel in de zon, schaduw als halfschaduw geplant worden. Wel moet de grond goed water kunnen doorlaten; bij te natte grond kan er wortelrot optreden. Snoeien kunt u het beste doen in de maand juni of september, of beide als u ze heel strak wilt hebben. Tevens dient de taxus half april en half juni bemest te worden, dit alles om een mooie taxushaag of vormsnoei te verkrijgen. 

Bekijk het assortiment taxussen
Buxus wolken

Buxus

De buxus is een geslacht van planten uit de buxusfamilie, oftewel Buxaceae. Deze veelzijdige planten kunnen gemakkelijk gesnoeid worden in allerlei verschillende vormen, wat ze populair maakt in veel verschillende tuinen. De buxus wordt ook wel buksboom, bosseboom of palmboompje genoemd. De buxus staat het hele jaar door zijn mannetje en is daarmee een prachtige toevoeging in elke tuin.

De buxus is ook zeer geschikt voor lage buxushaagjes. Op onze kwekerij in Noord-Limburg kweken we vooral buxusbollen en buxuspiramides. 

De buxus kan zowel in de schaduw als halfschaduw geplant worden. Bij veel en direct zonlicht kan er bladschade optreden. Snoeien kan het beste gedaan worden van april tot augustus. 

Ontdek ons assortiment buxussen